Zo bereid je je voor op je reis naar

Bali

Voorbereiding

& regelen voor je reis

Heb je je vakantie of rondreis naar Bali geboekt? Dan is het goed om te weten wat je nog moet regelen. We hebben een aantal tips om je reis goed voor te bereiden

Visum

Check even of je een visum nodig hebt. Als je reis naar Bali korter dan 30 dagen is, dan hoef je niets te doen. Je krijgt een gratis toeristenvisum bij aankomst op de luchthaven in Indonesië. Verblijf je langer? Dan heb je een ander soort visum nodig. Lees hier meer over het visum voor Bali.

Reisdocumenten

  • Paspoort dat 6 maanden geldig is op de dag van aankomst
  • Je vliegticket (van de heen en terugreis)
  • Vaccinatiebewijs of vaccinatieboekje
  • Internationaal rijbewijs
  • Pasfoto’s

Inentingen

Mogelijk heb je reisvaccinaties nodig om je te beschermen tegen bepaalde infectie ziekten. Daarnaast zijn er ook veel muggen op Bali, dus het is handig om je hier over in te lezen. 

Reisverzekering

Voor elke reis of vakantie kun je het beste een reisverzekering afsluiten, ook als je naar Bali gaat. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Kijk dan eerst wat er vanuit deze verzekering vergoed wordt zodat je niets dubbel gaat verzekeren.

Vergelijk ook je reisverzekering altijd. Onze ervaring is dat een doorlopende reisverzekering meestal voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering.

Univé heeft voor zover ik weet de goedkoopste doorlopende reisverzekering met de beste voorwaarden. Afhankelijk van je wensen, ben je al vanaf €28,- per jaar goed verzekerd. Je kan de verzekering nog verder uitbreiden met medische kosten (als dit niet in je zorgverzekering zit), een ongevallendekking en annuleringsverzekering.

Geld

In Bali, Indonesië betaal je met de Indonesische Rupiah (Roepia). Eén euro is ongeveer 15.000 Rupiah. Op de meeste plekken zijn voldoende pinautomaten te vinden (ofwel ATM’s). Je vindt de eerste pinautomaat al op de luchthaven. Betalen met cash is het makkelijkste en goedkoopste.

Om je transactiekosten zo laag mogelijk te houden, adviseren wij om wat grotere bedragen (bijvoorbeeld €150,-) te pinnen bij een pinautomaat. Bewaar het geld in de kluis van je hotel. Neem cash geld mee als je de deur uit gaat en laat je pinpas veilig in het hotel.

Controleer voordat je op reis gaat of je met jouw bankpas wereldwijd geld kan opnemen. Uit voorzorgsmaatregelen staan je betaal-instellingen vaak op Europa. Wijzig deze tijdelijk naar Wereldwijd om ongemakken te voorkomen.

Een creditcard is een must wanneer je binnenlandse vluchten gaat boeken via de lokale luchtvaartmaatschappijen. Ook voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk.

Fijne reisgidsen

Lekker lezen over Bali

Wanneer vertrek jij naar Bali?