Vliegtickets Bali kosten: wat kost een retourtje?

Bali vliegticket prijzen

Er zijn verschillende maatschappijen die naar Bali vliegen. Hierbij kun je kiezen tussen een directe vlucht of een vlucht met tussenstop. Dit beïnvloedt de ticketprijs. Vliegticketprijzen vergelijken en boeken, doe ik meestal via een vergelijker zoals Skyscanner.nl of Vliegtickets.nl. Via vliegtickets.nl kun je de tickets ook direct boeken. In dit blog geef ik je graag een overzicht van de gemiddelde ticketprijzen per maand. Zodoende weet je of je een goede prijs betaalt of niet.

Vliegen op Denpasar (Bali)

Ngurah Rai airport is de internationale luchthaven van Bali.  De luchthaven ligt op ongeveer 15 kilometer ten zuiden van de stad Denpasar. Als je vliegtickets gaat vergelijken, dan kies je voor het vliegveld “Denpasar” daarmee wordt de internationale luchthaven Ngurah Rai bedoeld.

Wat kost een vliegticket naar Bali?

De prijs van een vliegticket is van veel factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld de reistijd, de reisdag, de periode waarin je wilt vliegen en of je bagage wilt meenemen. Overigens maakt het voor de prijs niet uit of je 1, 2 of 3 weken op vakantie gaat.

Ik heb de vliegtickets voor je gecheckt en dit zijn de gemiddelde prijzen, dan weet jij ook of je een goede prijs betaalt of niet.

Een goede prijs voor een vliegticket Bali ligt rond de €550 en €675, in het laagseizoen. Je hebt dan een directe vlucht of een vlucht met een korte overstaptijd van +/- 4 uur. In het hoogseizoen stijgen de prijzen enorm en betaal je al snel €750 of meer voor een retourtje Bali.

Prijzen vergeleken in oktober

Boeken en vergelijken in oktober 2019 (uitgaande van vertrek en terugkomst op een zaterdag, vakantieduur 2 weken). Hieronder het prijzen overzicht.

Prijzen vergeleken in november

Boeken en vergelijken in november 2019 (uitgaande van vertrek en terugkomst op een zaterdag, vakantieduur 2 weken). Hieronder het prijzen overzicht.

De prijzen in het laagseizoen zijn gedaald t.o.v. oktober! In de maand november heeft Garuda Indonesia vaak goede aanbiedingen (om te vliegen in december t/m juni). Vanaf juli t/m september stijgen de ticketprijzen echt enorm! Je moet goed vergelijken om een goede prijs te vinden. Een directe vlucht wordt bijna onbetaalbaar en is al zo’n €500 duurder dan een indirecte vlucht.

Als je toch in het hoogseizoen wilt vliegen, dan kun je de prijzen het beste vergelijken via Skyscanner.nl. Wanneer je flexibel bent qua reisdagen, dan kun je nog wel een ticket scoren van €700,-. Je vertrekt hierbij wel op een maandag en komt bijvoorbeeld terug op een dinsdag. Ook maak je twee tussenstops en ben je 19 tot 22 uur onderweg.

Prijzen vergeleken in december

Boeken en vergelijken in december 2019 voor een vlucht in 2020 (uitgaande van vertrek en terugkomst op een zaterdag, vakantieduur 2 weken). Hieronder vind je de kosten van een retourtje Bali in 2020.

bali vliegticket prijzen december

Zo! December is al een dure maand en dat geldt ook voor de vliegtickets. De prijzen zijn erg gestegen t.o.v. november. Wil je in 2020 naar Bali? Dan zou ik even wachten met het boeken van de tickets. Mogelijk zijn de prijzen in januari 2020 weer gedaald!

Directe of rechtstreekse vlucht naar Bali (is er niet)

Een directe of rechtstreekse vlucht naar Bali (vliegveld Denpasar) is natuurlijk het fijnste, maar ook het duurste. Echter, een échte rechtstreekse vlucht naar Bali vanuit Amsterdam bestaan niet. Zelfs als je met KLM ‘direct’ vliegt, maak je een korte tussenstop in Singapore om te tanken. Je hoeft daarbij niet het vliegtuig uit.

De volgende maatschappijen bieden directe vluchten aan:

 • KLM
 • Garuda Indonesia

Ik heb goede ervaringen met beide maatschappijen. Wanneer je direct vliegt (met tankbeurt in Singapore) dan ben je 16,5 uur aan het vliegen. Tel daar 3 uur wachttijd op de luchthaven bij op en nog zeker 2 uur aan reistijd naar de luchthaven en naar je accommodatie op Bali. In totaal ben je dan zo’n 21,5 uur aan het reizen van deur tot deur.

goedkoop vliegen naar bali

Vluchten met tussenstop

Een goedkoper alternatief is een vlucht met tussenstop. Hierbij maak je een tussenstop van een paar uur op een bepaalde luchthaven, bijvoorbeeld in Taiwan, Maleisië of Indonesië. Meestal hoef je je koffer niet op te halen, maar wordt deze direct door vervoerd naar Bali.

Je kunt dan met de volgende maatschappijen vliegen:

 • KLM (maar dan goedkoper)
 • Garuda Indonesia (maar dan goedkoper)
 • Emirates
 • China Airlines
 • Singapore Airlines
 • Qatar
 • Lufthansa
 • Cathay Pacific
 • En nog meer

Veel keuze zoals je ziet. Qatar Airlines, Emirates en Singapore Airlines staan bekend om hun luxe vluchten: veel beenruimte, entertainment aan boord, stiptheid, goed eten en service.

De duur van de tussenstop varieert enorm. Soms is het maar een uurtje en soms 24 uur. Een gemiddelde vliegreis van 22 uur is nog wel te doen. Van deur tot deur bent je dan 27 uur onderweg!

Het goedkoopste ticket vinden

De prijs alleen is niet het allerbelangrijkste, ook de reisduur is belangrijk. Je wilt namelijk niet 32 uur vliegen naar Bali toch? Vergelijk vliegticketprijzen via vliegtickets.nl. Hierbij zie je de prijzen van de verschillende aanbieders.

Reisblog bali

Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Over de blogger

Toen ik mijn huwelijksreis door Indonesië aan het plannen was, groeide mijn liefde voor schrijven en bloggen. Mijn eerste reisblog Reisjevrij.nl is toen ‘geboren’. Eind 2019 startte ik deze website, Bali-vakantie.nl omdat er héél veel Nederlanders zijn die net zoveel (of nog veel meer) van Bali houden als ik. Mijn doel is om samen met andere Bali-lovers én bewoners een leuke en informatieve website neer te zetten, waar je alles kunt vinden voor je vakantie naar Bali!
1 Response
 1. Yule

  Hoi Eva,
  Sinds Corona is er veel veranderd op reis gebied. Veel ervaringen zijn van vóór Corona. Heb jij enig idee wat ‘normale’ retour prijzen zijn op dit moment die ik mag verwachten in juli -augustus? Ik heb gelezen dat ik het beste kan boeken in april (voor een ticket in juli/aug) voor een goede prijs. Klopt dit? En betreft accomodaties raad jij aan van te voren alles te boeken? Of kan reizen op de Bonne voi ook goed, ik ga met mijn gezin van 5 personen…
  Alvast bedankt!
  Groet Yule