Bali vliegtickets boeken: tips voor goedkope tickets

Tickets Bali boeken: tips voor goedkope vliegtickets

Er zijn verschillende maatschappijen die naar Bali vliegen. Hierbij kun je kiezen tussen een directe vlucht of een vlucht met tussenstop. Vliegticketprijzen vergelijken en boeken, doe ik meestal via een vergelijker zoals Skyscanner.nl of Vliegtickets.nl. Via vliegtickets.nl kun je de tickets ook direct boeken. In dit blog geef ik je graag wat tips voor het boeken van een goedkoop vliegticket naar Bali.

De luchthaven in Bali

Ngurah Rai airport is de internationale luchthaven van Bali.  De luchthaven ligt op ongeveer 15 kilometer ten zuiden van de stad Denpasar. Als je vliegtickets gaat vergelijken, dan kies je voor het vliegveld “Denpasar” daarmee wordt de internationale luchthaven Ngurah Rai bedoeld.

Directe of rechtstreekse vlucht naar Bali (is er niet)

Een directe of rechtstreekse vlucht naar Bali (vliegveld Denpasar) is natuurlijk het fijnste, maar ook het duurste. Echter, een échte rechtstreekse vlucht naar Bali vanuit Amsterdam bestaan niet. Zelfs als je met KLM ‘direct’ vliegt, maak je een korte tussenstop in Singapore om te tanken. Je hoeft daarbij niet het vliegtuig uit.

De volgende maatschappijen bieden directe vluchten aan:

 • KLM
 • Garuda Indonesia

Ik heb goede ervaringen met beide maatschappijen. Wanneer je direct vliegt (met tankbeurt in Singapore) dan ben je 16,5 uur aan het vliegen. Tel daar 3 uur wachttijd op de luchthaven bij op en nog zeker 2 uur aan reistijd naar de luchthaven en naar je accommodatie op Bali. In totaal ben je dan zo’n 21,5 uur aan het reizen van deur tot deur.

goedkoop vliegen naar bali

Vluchten met tussenstop

Een goedkoper alternatief is een vlucht met tussenstop. Hierbij maak je een tussenstop van een paar uur op een bepaalde luchthaven, bijvoorbeeld in Taiwan, Maleisië of Indonesië. Meestal hoef je je koffer niet op te halen, maar wordt deze direct door vervoerd naar Bali.

Je kunt dan met de volgende maatschappijen vliegen:

 • KLM (maar dan goedkoper)
 • Garuda Indonesia (maar dan goedkoper)
 • Emirates
 • China Airlines
 • Singapore Airlines
 • Qatar
 • Lufthansa
 • Cathay Pacific
 • En nog meer

Veel keuze zoals je ziet. Qatar Airlines, Emirates en Singapore Airlines staan bekend om hun luxe vluchten: veel beenruimte, entertainment aan boord, stiptheid, goed eten en service.

De duur van de tussenstop varieert enorm. Soms is het maar een uurtje en soms 24 uur. Een gemiddelde vliegreis van 22 uur is nog wel te doen. Van deur tot deur bent je dan 27 uur onderweg!

Het goedkoopste ticket vinden

De prijs alleen is niet het allerbelangrijkste, ook de reisduur is belangrijk. Je wilt namelijk niet 32 uur vliegen naar Bali toch? Vergelijk vliegticketprijzen via vliegtickets.nl. Hierbij zie je de goedkoopste prijzen van de verschillende aanbieders.

Wat kost een vliegticket naar Bali?

De prijs van een vliegticket is van veel factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld de reistijd, de periode waarin je wilt vliegen en of je bagage wilt meenemen. Overigens maakt het voor de prijs niet uit of je 1, 2 of 3 weken op vakantie gaat.

Ik heb de vliegtickets voor je gecheckt en dit zijn de gemiddelde prijzen, dan weet jij ook of je een goede prijs betaalt of niet. Kijk hier of je een goede prijs gevonden hebt of niet.

Meer tips voor een goedkoop vliegticket Bali

Wanneer je zo goedkoop mogelijk naar Bali wil vliegen, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. 

1. Boek ruim van te voren

Een last minute boeken naar Bali is niet zo’n goed idee. De prijzen liggen dan erg hoog. Boek je vier tot zes maanden vooruit, dan heb je de grootste kans op een goedkoop ticket én misschien zelfs een directe vlucht.

Vluchtschema’s staan meestal 10 tot 12 maanden van tevoren online. Vind je goede tickets in de periode dat jij wil gaan? Boeken! Zijn de prijzen toch nog aan de hoge kant? Wacht dan nog even rustig af, misschien worden ze nog goedkoper.

2. Vlieg buiten het hoogseizoen

Vliegen in de maanden juli en augustus is altijd duurder dan andere maanden. Ook zijn de vakantieperiodes, zoals de kerstvakantie en de herfstvakantie duurdere periodes om te vliegen. De maanden mei, juni en eind september en oktober zijn goede maanden om naar Bali te gaan.

3. Boek een retourtje

Een retourticket boeken is (bijna) altijd goedkoper dan het boeken van twee losse vluchten.

4. De dag van de week

Maakt het nog wat uit of je op maandag vertrekt of op zaterdag? Ja en nee… Het is uiteindelijk allemaal afhankelijk van de vluchtschema’s van de vliegmaatschappijen en vraag en aanbod. Veel vraag, betekent hogere prijzen. Over het algemeen geldt wel dat heen vliegen op maandag t/m donderdag, en terug op een zondag goedkoper is dan een retourvlucht op de zaterdag…

5. Zoek flexibel

Hoe flexibeler jij bent qua reisperiode, reisdagen en luchthaven (Schiphol, Brussel of Dusseldorf), hoe groter de kans is dat je een goedkope vlucht vindt!

Reisblog bali

Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Over de blogger

Toen ik mijn huwelijksreis door Indonesië aan het plannen was, groeide mijn liefde voor schrijven en bloggen. Mijn eerste reisblog Reisjevrij.nl is toen ‘geboren’. Eind 2019 startte ik deze website, Bali-vakantie.nl omdat er héél veel Nederlanders zijn die net zoveel (of nog veel meer) van Bali houden als ik. Mijn doel is om samen met andere Bali-lovers én bewoners een leuke en informatieve website neer te zetten, waar je alles kunt vinden voor je vakantie naar Bali!