Welke vaccinaties heb je nodig voor

Bali

Reisvaccinaties

& inentingen

Laat je altijd voorlichten door een professional en niet door een pagina op het internet!

Heb je vaccinaties nodig wanneer je naar Bali op vakantie gaat? Deze vraag kun je altijd het beste stellen aan een dokter of een specialist in reisvaccinaties zoals de GGD.

Verplichte vaccinaties

Er is een verschil tussen verplichte en aanbevolen vaccinaties. Verplicht betekent dat het vanuit het land verplicht is om je te laten inenten tegen een bepaalde infectieziekte. Anders kom je het land niet in. 

Er zijn geen inentingen verplicht voor Bali, tenzij je zeven dagen voor je bezoek aan Indonesië in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt. In dat geval heb je hier een gele koorts vaccinatie voor nodig.

Aanbevolen vaccinaties

Ongeacht je verblijfsduur, worden de volgende vaccinaties voor Bali aangeraden:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Buiktyfus
  • Hepatitis A

Raadpleeg ruim voor je vertrek altijd je huisarts of de GGD. Je kunt ook een afspraak maken bij vaccinatieopreis.nl, zij hebben altijd wel een vaccinatie kliniek in de buurt!

Ziekten

& bescherming

Laat je altijd voorlichten door een professional en niet door een pagina op het internet!

Rabies apen bali

Er komen behoorlijk wat ziekten voor in Bali. Reizigersdiarree door slechte hygiene of voedselvergiftiging komt veel voor. Daarnaast zijn er nog een aantal andere ernstige ziekten die je kan oplopen.

Malaria

Voor zover bekend is, komt er geen malaria voor in Bali. Combineer je je vakantie met andere Indonesische eilanden zoals Sumatra of Lombok? Dan moet je je mogelijk wel beschermen tegen malaria.

Dengue (muggen)

Dengue, ook wel knokkelkoorts genoemd, komt heel veel voor op Bali. Jaarlijks zijn er veel mensen, ook veel Nederlanders, die dengue oplopen. De dengue mug is vooral overdag actief. Dengue is een hele heftige ziekte waarmee je in het ziekenhuis kunt belanden. Je kunt het krijgen wanneer een besmette mug jou prikt.

Na besmetting met het virus kan het 2 tot 14 dagen duren voordat je ziek wordt. Je krijgt eerst koorts en uitslag. Hoofdpijn, pijn achter de ogen en in de spieren, botten en gewrichten komt vaak voor bij knokkelkoorts. Bloedonderzoek kan laten zien dat je met het virus bent besmet.

Smeer je daarom altijd goed in met DEET!

 

Rabiës (hondsdolheid)

Nog een ziekte die voorkomt in Bali is Rabiës, ofwel hondsdolheid. Het is een van de gevaarlijkste ziekten die op Bali voorkomt. De ziekte komt niet alleen voor bij honden, maar ook bij apen, vleermuizen en andere zoogdieren. Je kunt het oplopen door een beet, krab of lik van een geïnfecteerd dier.

Er zijn veel apen op Bali en zeker wanneer je het Monkey Forrest in Ubud wilt bezoeken, moet je voorzichtig zijn. Hoewel zeker niet alle apen Rabiës bij zich dragen, is het wel heel vervelend als je gekrabt of gebeten wordt door een aap. 

Je kunt je laten vaccineren voor Rabiës, maar deze inentingen zijn relatief duur en voorkomen de ziekte niet! Je krijgt twee injecties, met één week tussen de eerste en de tweede injectie. Mensen met immuunstoornissen krijgen drie injecties. Als je bent ingeënt, hoef je levenslang geen antiserum meer tegen Rabiës, maar moet je alsnog snel naar een arts voor een extra inenting.

Ben je niet ingeënt en word je gebeten? Dan moet je binnen 24u het artiserum tegen Rabiës halen. Dit antiserum hebben ze niet altijd in elk ziekenhuis.

Wanneer vertrek jij naar Bali?