Uluwatu: sit back and relax

Uluwatu, gelegen in het meest zuidwestelijke puntje van Bali is de plek bij uitstek als je houdt van een relaxte sfeer, afgelegen strandjes, adembenemende rotswanden, hippe eettentjes, strandtenten met prachtig uitzicht op zee (en zonsondergang) en niet te vergeten.. surfen! De omgeving staat bekend om het heuvelachtige en wat drogere landschap dat door het goede wegdek en wat rustigere straten gemakkelijk met de scooter te verkennen is. Uluwatu is vooral in trek bij reizigers die op zoek zijn naar wat meer rust of luxe en bij de meer ervaren surfers. Wij bezochten Uluwatu al een aantal keer en hebben de beste tips voor je verzameld. Bijvoorbeeld hoe je er komt, waar je kunt overnachten en wat je er allemaal kan zien en doen en leuke tours.

Hoe kom je er?

Uluwatu is goed bereikbaar. Je hebt verschillende vervoersopties.

KuraKura Bus

Uluwatu is zeer goed bereikbaar vanuit meerdere plekken in Bali. Je kunt bijvoorbeeld de KuraKura bus nemen. Als je alleen reist, dan is dit het goedkoopst (100.000 RP / €6,50). Je koopt het dagkaartje gewoon in de bus. De bushaltes van de KuraKura bus zijn goed te herkennen aan de groene borden. 

Taxi

De makkelijkste optie is om een taxi te nemen naar Uluwatu. Taxi’s vind je overal of kun je makkelijk regelen via je accommodatie. Een populaire taxi-app is Grab (de Uber van Bali). Als je een taxi bestelt via Grab dan weet je van te voren wat de ritprijs is. Via de mobiele app geef je aan waar je heen wilt en vervolgens zoekt hij naar de dichtstbijzijnde beschikbare Grab chauffeur. Die brengt je binnen no-time naar je bestemming!

Op de luchthaven zijn voldoende opties om van het vliegveld naar Uluwatu te reizen. Alles staat ook goed aangegeven wanneer je de terminal verlaat. Met de taxi ben je binnen een 30 tot 45 minuten in Uluwatu en het kost €10,-. 

Een auto met chauffeur kan je voor Rp 600,000 / €40 een hele dag inhuren om je langs de mooiste plekjes op Bali te rijden!

Shuttle busjes

Bijna vanuit elke plaats in Bali zijn directe shuttle busjes die op en neer rijden naar Uluwatu. Perama is zo’n toeristen shuttle-bus en brengt je voor een paar euro naar Uluwatu. Neem vervolgens een taxi naar je hotel.

Scooter

Veel jongeren huren een scooter via hun accommodatie of een lokale verhuurder. Je betaalt zo’n Rp 50,000 tot Rp 70,000 per dag. Rij voorzichtig!

Waar en hoelang overnachten?

Verblijf minimaal 2 nachten op Nusa Lembongan!

Nusa Lembongan heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de favoriete bestemmingen in Bali. Op Nusa Lembongan en Ceningan kun je echt heel leuk overnachten. Hier al enkele tips:

Enkele highlights op Nusa Lembongan

Het is heerlijk om Nusa Lembongan te verkennen met een scootertje! Er is veel te zien en doen op Nusa Lembongan. Alvast enkele tips:

  • Prachtige stranden zoals Mushroom Beach en Dream Beach!
  • Varen met een bootje of kano door de mangrove
  • De rotsen van Devil’s tear, een prachtig natuur fenomeen
  • Steek de gele brug over naar Nusa Ceningan

Leuke tours en excursies

Vanuit Uluwatu doorreizen naar

Je volgende bestemming

Canggu

Denpasar airport

Nusa Lembongan

Sanur

Seminyak