Ubud: het artistieke dorpje midden in Bali

Ubud is prachtig! Het is een hele mooie plek in het midden van Bali en staat bekend om de talloze rijstvelden en mooie natuur. Ubud ligt vrij centraal en is de perfecte uitvalsbasis om andere plaatsen op Bali te bezoeken. Je kunt hier dus rustig langer dan een week vertoeven, zeker als je in een mooi hotel zit. Er hangt ook een fijne sfeer in Ubud en er is veel te doen. Je kunt er ontspannen, yoga-lessen volgen, fietsen, raften en nog zoveel meer. De mensen zijn er zo aardig en behulpzaam! Je reis door Bali is eigenlijk niet compleet zonder een bezoekje te brengen aan Ubud. De laatste jaren is Ubud razend populair geworden en daardoor is het wel een drukke en toeristische plek. Wij bezochten Ubud al een aantal keer en hebben de beste tips voor je verzameld. Bijvoorbeeld hoe je er komt, waar je kunt overnachten, leuke tours en wat je er allemaal kan zien en doen

Hoe kom je er?

Ubud is zeer goed bereikbaar. Je hebt verschillende vervoersopties.

KuraKura Bus

Ubud is zeer goed bereikbaar vanuit meerdere plekken in Bali. Je kunt bijvoorbeeld de KuraKura bus nemen. Als je alleen reist, dan is dit een goedkope optie (80.000 RP / €5 per rit). Of je koopt het 24-uursticket gewoon in de bus voor 100.000 RP / €6,50, je kunt dan een hele dag alle buslijnen gebruiken. Vanuit Kuta gaat de KuraKura bus vier keer per dag naar Ubud. Hierbij rijdt de bus daarna door naar Sanur. Wil je vanuit andere plekken op Bali reizen naar Ubud? Dan moet je meestal een keer overstappen indien je met de KuraKura bus reist. Helaas rijdt deze bus niet van en naar de luchthaven.

Taxi

De makkelijkste optie is om een taxi te nemen naar Ubud. Taxi’s vind je overal of kun je makkelijk regelen via je accommodatie. Een populaire taxi-app is Grab (de Uber van Bali). Als je een taxi bestelt via Grab dan weet je van te voren wat de ritprijs is. Via de mobiele app geef je aan waar je heen wilt en vervolgens zoekt hij naar de dichtstbijzijnde beschikbare Grab chauffeur. Die brengt je binnen no-time naar je bestemming!

Vanuit de luchthaven naar Ubud centrum betaal je ongeveer Rp 300,000 / €20 per auto. Een auto met chauffeur kun je voor Rp 600,000 / €40 een hele dag inhuren om je langs de mooiste plekjes op Bali te rijden!

Shuttle busjes

Bijna vanuit elke plaats in Bali zijn directe shuttle busjes die op en neer rijden naar Ubud. Perama is zo’n toeristen shuttle-bus en brengt je voor een paar euro naar Ubud. Neem vervolgens een taxi of bemo naar je hotel.

Waar en hoelang overnachten?

Verblijf minimaal 4 nachten in Ubud!

Veel schrijvers en digital nomads vestigen zich voor langere tijd in Ubud. Kom jij als vakantieganger? Blijf dan minimaal 4 nachten in Ubud. Je kunt er echt heel leuk overnachten. Hier al enkele tips:

Enkele highlights in Ubud

Het is heerlijk om Ubud te verkennen te voet of per fiets! Er is veel te zien en doen in en rondom Ubud. Alvast enkele tips:

  • Bezoek de lokale markt in het centrum (elke ochtend tussen 6u en 9u en negen uur)
  • Ga aapjes kijken in het Monkey Forest Ubud
  • Boek een leuk tourtje naar de Tegalalang rijstterrassen of een van de vele tempels rondom Ubud
  • Schommelen op de bekende Bali-swing

Leuke tours en excursies vanuit Ubud

Vanuit Ubud doorreizen naar

Je volgende bestemming

Canggu

Kuta

Munduk

Nusa Lembongan

Sanur