Sanur: gezellige badplaats in Bali

Sanur ligt aan de oostkust van Bali. Als je geen zin hebt om steeds van accommodatie en plaats te wisselen, dan is Sanur een prima uitvalsbasis om de rest van het eiland te ontdekken. Vanuit Sanur kun je veel leuke uitstapjes maken, naar tempels, andere eilanden en dorpjes. Het is een leuke badplaats en veel rustiger dan bijvoorbeeld Kuta of Canggu, waar elke avond flink gefeest wordt. Sanur is ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen, koppels en rust-zoekers. Er is een mooi strand, lekker eten en genoeg te doen! Wij bezochten Sanur al een aantal keer en hebben de beste tips voor je verzameld. Bijvoorbeeld hoe je er komt, waar je kunt overnachten, leuke tours en wat je er allemaal kan zien en doen

Hoe kom je er?

Sanur is zeer goed bereikbaar. Je hebt verschillende vervoersopties.

KuraKura Bus

Sanur is zeer goed bereikbaar vanuit meerdere plekken in Bali. Je kunt bijvoorbeeld de KuraKura bus nemen. Als je alleen reist, dan is dit het goedkoopst (100.000 RP / €6,50). Je koopt het dagkaartje gewoon in de bus. Vanuit Kuta van Bali gaat de KuraKura bus vier keer per dag naar Sanur via Ubud. Je bent dan wel lang onderweg (3 uur) of 1 uur vanuit Ubud. De bus stopt bij de Mc Donalds van Sanur. De bushaltes van de KuraKura bus zijn goed te herkennen aan de groene borden. 

Taxi

De makkelijkste optie is om een taxi te nemen naar Sanur. Taxi’s vind je overal of kun je makkelijk regelen via je accommodatie. Een populaire taxi-app is Grab (de Uber van Bali). Als je een taxi bestelt via Grab dan weet je van te voren wat de ritprijs is. Via de mobiele app geef je aan waar je heen wilt en vervolgens zoekt hij naar de dichtstbijzijnde beschikbare Grab chauffeur. Die brengt je binnen no-time naar je bestemming!

Op de luchthaven zijn voldoende opties om van het vliegveld naar Sanur te reizen. Alles staat ook goed aangegeven wanneer je de terminal verlaat. Met de taxi ben je binnen een 30 tot 60 minuten in Sanur en het kost €10,-.

Shuttle busjes

Bijna vanuit elke plaats in Bali zijn directe shuttle busjes die op en neer rijden naar Sanur. Perama is zo’n toeristen shuttle-bus en brengt je voor een paar euro naar Sanur. Neem vervolgens een taxi of bemo naar je hotel. Zij hebben ook een shuttle naar de luchthaven voor maar Rp 35.000 p.p. / €2,30.

Waar en hoelang overnachten?

Verblijf minimaal 2 nachten in Sanur!

Sanur is de plek voor een strandvakantie van 2 tot 3 weken, maar de plek zelf heb je wel gezien in 2 dagen. Je kunt er echt heel leuk overnachten. Hier al enkele tips:

Enkele highlights in Sanur

Sanur heeft een heerlijk strand, maar verder is er niet heel veel te zien en doen in deze badplaats. Hierbij wel enkele tips wat je kunt doen:

  • Een heerlijke Balinese massage nemen
  • Neem de boot naar Nusa Lembongan
  • Of neem de boot naar Nusa Penida
  • Bezoek de Sindhu Market

Vakanties naar Sanur

Zonvakanties en rondreizen

Wil je Sanur graag bezoeken tijdens je vakantie naar Bali? Of wil je enkel een vakantie in Sanur spenderen? Bekijk hieronder de verschillende complete rondreizen of strandvakanties. Om zelf te regelen of te boeken via een georganiseerde reis.

Bali rondreizen

Rondreis Bali 2 weken: route langs rijstvelden en stranden

Een mooie rondreis maken door Bali? Bekijk deze route voor 2 weken waarbij je veel mooie plekken van het eiland ziet. Regel het makkelijk zelf!
Vanaf€855
0
Vakantie bekijken
reisroute bali 2 weken

Reisroute Bali voor 2 weken: natuur & strand

Heerlijke strandvakantie naar Bali boeken? Sanur is een populaire uitvalsbasis voor je vakantie. Regel het makkelijk zelf!
Vanaf€865
0
Vakantie bekijken
strandvakantie bali Sanur

Strandvakantie Sanur – Zelf regelen

Heerlijke strandvakantie naar Bali boeken? Sanur is een populaire uitvalsbasis voor je vakantie. Regel het makkelijk zelf!
Vanaf€785
0
Vakantie bekijken
In het hoogseizoen!
Sanur goedkoopste vakantie

Vakantie Sanur – Georganiseerde reis

Heerlijke strandvakantie naar Bali boeken? Sanur is een populaire uitvalsbasis voor je vakantie. Bekijk hier de goedkoopste pakketreizen.
Vanaf€1.400
0
Vakantie bekijken

Leuke tours en excursies

Vanuit Sanur doorreizen naar

Je volgende bestemming

Nusa Lembongan

Nusa Penida

Ubud

Uluwatu