Nusa Penida: ongerept eiland dichtbij Bali

Nusa Penida is het grootste eiland van de drie Nusa’s – naast Lembongan en Ceningan – en ligt op ongeveer een kwartiertje varen van Nusa Lembongan. Wij kwamen van Bali en hebben alle Nusa’s bezocht. Ondanks een aantal toeristische bezienswaardigheden op Nusa Penida, is een groot deel van het eiland nog bewoond door locals en is de natuur nog ongerept. Onderweg op de scooter genoot ik hier dan ook zeer van! Er is veel minder toerisme dan op Nusa Lembongan of Ceningan. Ook staat Nusa Penida bekend als een eiland met slechte wegen en zou het daarom slecht begaanbaar zijn met een scooter, waardoor veel mensen een chauffeur boeken. Wij hebben het toch zelf aangedurfd en ik beschrijf hier onze ervaringen en tips! Wij bezochten Nusa Penida al een aantal keer en hebben de beste tips voor je verzameld. Bijvoorbeeld hoe je er komt, waar je kunt overnachten en wat je er allemaal kan zien en doen en leuke tours

 

Hoe kom je er?

Er zijn verschillende manieren om naar Nusa Penida te reizen, maar natuurlijk ga je met de boot! Wij hadden zelf het geluk dat de eigenaar van onze accommodatie dit voor ons had geregeld, zo hoefden we zelf niets meer te regelen. Je kunt dus altijd bij je accommodatie navragen of zij een bootticket voor je kunnen regelen. Natuurlijk kun je het ook zelf regelen:

Op Bali kun je de speedboot nemen vanaf Sanur (of Kusamba of Padang Bai), dit kost je zo’n 175.000 IDR en je bent er in 45 minuten. Boten vertrekken elke dag om 07.00, 09.00, 14.00 en 16.30 uur. Ook gaat er een lokale ferry, die is een stuk goedkoper (27.500 IDR) maar doet er echter een stuk langer over, namelijk zo’n 2 uur. Vanaf Nusa Lembongan kun je met een boot naar Nusa Penida, deze vertrekt vanuit Jungubatu, de tocht duurt een uur en kost 30.000 IDR. Je kunt ook met de speedboat, dit kost 50.000 IDR.

Bij de haven van Nusa Penida kun je een scooter huren voor 80.000 tot 100.000 rupiah per dag (€6 ongeveer).

Waar en hoelang overnachten?

Verblijf minimaal 2 nachten op Nusa Penida!

Nusa Penida is een geliefde bestemming bij backpackers en dagtouristen. Op Nusa Penida kun je echt heel leuk overnachten. Hier al enkele tips:

Enkele highlights op Nusa Penida

Nusa Penida is het grootste eiland van de drie Nusa’s. Het is heerlijk om het eiland te verkennen met een scootertje of met een tour operator! Er is veel te zien en doen op Nusa Penida. Alvast enkele tips:

  • Het bekende Kelingking ’T-rex’ viewpoint en Kelingking Beach
  • Angel’s Billabong & Broken Beach
  • Watervallen en natuurlijke zwembaden: Peguyangan & Seganing
  • Je kunt op Nusa Penida ook goed zwemmen met Manta’s!

Leuke tours en excursies