Nusa Lembongan: paradijselijk eiland dichtbij Bali

Nusa Lembongan is een van de drie paradijselijke eilanden op 30 minuten varen van het hoofdeiland Bali. Je mag Nusa Lembongan zeker niet overslaan als je houdt van prachtige stranden, afwisselde natuur en een relaxte vibe.  Er rijden weinig tot geen auto’s, dus het is er heerlijk rustig. Je kunt dit eiland perfect bezoeken in twee dagen, maar idealiter blijf je wat langer. Nusa Lembongan is met de bekende gele brug verbonden aan het kleinere eiland Nusa Ceningan en daardoor kun je beide eilanden makkelijk bezoeken. Wij bezochten Nusa Lembongan en Nusa Ceningan al een aantal keer en hebben de beste tips voor je verzameld. Bijvoorbeeld hoe je er komt, waar je kunt overnachten en wat je er allemaal kan zien en doen en leuke tours.

Hoe kom je er?

Met de boot natuurlijk! De boot naar Nusa Lembongan vertrekt dagelijks meerdere malen vanaf Sanur op Bali. Het ongeveer 30 minuten varen met de toeristenboot. Er zijn diverse aanbieders zoals Ekajaya Fast Boat, Scoot Cruise en Rocky Fast Cruise. De vertrektijden en prijzen kunnen verschillen. Tickets kosten tussen de 200.000 en 250.000 IDR (€12 tot €15) voor een enkele reis, en €18 retour. Er zijn veel boekingskantoortjes in Sanur, dus regel je ticket daar om ook de beste prijs en vertrektijden te ritselen. Een andere optie is om de tickets via je hostel of hotel te regelen, of om ze vooraf online te boeken. De datum van de terugreis naar Bali (Sanur) hoef je meestal niet vooraf door te geven. Je kunt een dag van te voren bij de aanbieder aangeven dat je opgehaald wilt worden voor de boot terug naar Bali. 

De goedkoopste manier naar Nusa Lenbongan te gaan is met de publieke boot (de Jukung Boat). Deze boot wordt voornamelijk gebruikt door de locals. Het boottochtje duurt 90 minuten en kost zo’n  40.000 IDR / €3. Deze boot gaat twee keer per dag, om 08:00 uur en 10:30 uur.

Combi tickets

Vanuit andere plekken op Bali, zoals Ubud of Kuta, kun je het beste bus – boot combi tickets kopen. Dat is makkelijk, scheelt je reistijd en ook goedkoop. Je koopt deze combi-tickets via je accommodatie of anders via een lokaal toeristenkantoortje.

 

Waar en hoelang overnachten?

Verblijf minimaal 2 nachten op Nusa Lembongan!

Nusa Lembongan heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de favoriete bestemmingen in Bali. Op Nusa Lembongan en Ceningan kun je echt heel leuk overnachten. Hier al enkele tips:

Enkele highlights op Nusa Lembongan

Het is heerlijk om Nusa Lembongan te verkennen met een scootertje! Er is veel te zien en doen op Nusa Lembongan. Alvast enkele tips:

  • Prachtige stranden zoals Mushroom Beach en Dream Beach!
  • Varen met een bootje of kano door de mangrove
  • De rotsen van Devil’s tear, een prachtig natuur fenomeen
  • Steek de gele brug over naar Nusa Ceningan

Leuke tours en excursies

Vanuit Nusa Lembongan doorreizen naar

Je volgende bestemming

Gili Air

Gili Trawangan

Ubud

Sanur

Uluwatu

Nusa Penida