Lovina highlights en wat te doen?

In deze blog geef ik je de highlights van Lovina die je zeker niet mag overslaan. Naast dat Lovina bekend staat om de dolfijnen en de mooie duikspots, zijn er ook veel andere gave activiteiten te zien en doen. Lovina is een klein dorp en veel van de activiteiten zullen net buiten Lovina vallen. Deze plekken zijn zowel op de scooter als met de auto goed te bereiken. Er zijn verschillende manieren om je te vervoeren naar de activiteiten. Zo zijn er veel persoonlijke gidsen en taxi’s die je kunnen vervoeren. Iedereen op Bali weet wel iemand die taxi chauffeur is, zo kun je makkelijk onderhandelen over de prijs van de transfer. Ook hebben veel hotels hun eigen vaste mensen die je kunnen vervoeren, vraag hiervoor bij de receptie van je hotel.

Voor avonturiers

Actieve activiteiten

Secret garden: met 3 watervallen

Secret garden waterfall ligt net buiten Lovina in Sambangan village. Met de auto is dit ongeveer 15 tot 20 minuten vanaf Lovina. Bij aankomst bij de waterval moet je een guide huren. Zonder is niet aan te raden. De guides die je hier huurt lopen ongeveer 6x per dag naar beneden en weten precies waar je extra moet opletten. Secret garden bestaat uit 3 watervallen. Bijzonder van deze watervallen is dat je er vanaf kunt springen. Maar dit alleen als je een guide bij je hebt. De gids kan je precies vertellen hoe ver en welke houding je aan moet nemen tijdens je sprong. Dit is echt voor je eigen veiligheid! Je kunt een gids huren tegen een kleine vergoeding.

De drie watervallen

 1. De eerste waterval is er één waarvan je af kunt glijden, een glijbaan dus. Je glijdt 11 meter naar beneden. Goed om te weten: dit is pijnloos en voelt als een normale glijbaan.
 2. De tweede waterval is een sprong van 10 meter, heel tof! Je guide begeleidt je hoe je kunt springen. Dit is heel goed te doen.
 3. De derde is 15 meter hoog. En dit is echt hoog. Maar ook hier praat de guide je veilig doorheen en wat geeft het een kick als je dit gedaan hebt!

Zeker een must do voor waaghalzen. Maar mocht je twijfelen of niet zeker zijn zou ik aanraden om te genieten aan de voet van de eerste waterval. Daar kun je lekker wat rond zwemmen en relaxen. Kortom voor ieder wat wils bij deze prachtige waterval.

Extra tips:

 • Draag goede stevige schoenen.
 • Neem een handdoek mee.
 • Draag altijd een flesje water met je mee.

Krishna adventure park

Krishna adventures is een natuurpark waar je meerdere gave activiteiten kan doen. Krishna heeft een eigen transferservice, maar je kunt ook via je accommodatie in Lovina vervoer aanvragen. Bij Krishna adventures kun je bijvoorbeeld over de rijstvelden fietsen, paintballen en quad rijden. Bij de flying bike hang je aan een kabel boven de rijstvelden. En zo fiets je over de rijstvelden heen, super spannend! Daarnaast is er een gaaf parcours uitgezet die je met de quad kunt rijden. Zo rijd je langs de rijstvelden en door het water naar de waterval. Je kunt hier paintballen en nog veel meer.

De prijzen van het park zijn afhankelijk van wat jij wilt doen. Je betaalt dus apart voor de activiteiten en je betaalt nooit voor iets wat je niet doet.

Krishna Funtastic en waterpark

Naast dit park van Krishna bestaat er ook nog Krishna Funtastic land en Krishna waterpark. Krishna Funstastic land is een pretpark met verschillende attracties voor jong en oud. Krishna Funtastic land is het leukste om te bezoeken in de avond. Ze hebben heel veel mooie verlichte beelden en is er een lichtroute waar je door heen kunt lopen en varen.

Krishna waterpark spreekt voorzich. Dit park is vrij nieuw en je kunt hier glijden, zwemmen en relaxen superleuk met kinderen.

Een dolfijnen tour

Zeker een leuk om te doen is de dolfijnen tour. Ik heb nu aantal keer de dolfijnen tour gedaan en keer op keer blijft het geweldig. Ik kies hiervoor steeds voor Erik van Lovina dolphin tour. Hij geeft echt de leukste tours en is één van de weinige ervoor kiest om later te vertrekken, zo rond 07:30u of 08:00u. Hierdoor is het rustiger op het water, zowel voor jou als voor de dolfijnen. De dolfijnen zijn meer op hun gemak en voelen zich niet opgejaagd waardoor ze mooie showtjes voor je geven.

Via deze kortingcode: Balidutchie-vakantie-dolphin kun je jouw tour boeken en profiteer je van een traditioneel Balinees ontbijt en een softdrink.

 

Lees hier meer over dolfijnen spotten in Lovina!

Voor rustzoekers

Relaxte activiteiten

Air Panas Banjar Hot Spring

Air Panas Banjar is een Hot Spring, je kunt dit zien als een zwembad. Maar het is veel meer dan dat. Het water dat van de natuurlijke warmwaterbronnen komt, komt via een buizensysteem naar de hotspring. De hotspring is opgedeeld in 3 baden. Het buizen systeem is aangesloten op het eerste bad, hier komt het water uit en stroomt via de mond van 8 prachtige leeuwen in het bad.

Via een overloop, komt het water terecht in het tweede en dan in het derde bad, ter grootte van een zwembad. In het laatste bad komt het water naar beneden van een hoogte van 3 meter en dit zorgt voor een heerlijke warmwatermassage.

Extra leuk is de weg naar de hotspring, links en rechts heb je leuke kraampjes met authentieke Balinese spulletjes!

Extra tips:

 • Draag donkere badkleding. Het water bevat zwavel wat gele vlekken kan achterlaten, vooral op lichtgekleurde stoffen
 • Draag geen sieraden. Ook deze kunnen erg verkleuren in het water.
 • Let op: de paden zijn erg glibberig
 • Kluisjes en douches zijn beschikbaar.

Brahma Vihara Ashrama

Brahma Vihara Ashrama is een boeddhistische tempel en tevens ook de grootste boeddhistische tempel op Bali. Het is gelegen in de heuvels en biedt daarom een prachtig uitzicht. Deze tempel is meer dan alleen een ’toeristische attractie’. Deze tempel is nog steeds in gebruik en je kunt hier mediteren in meerdere delen van de tempel. De tempel beschikt over een prachtige tuin met grote beelden uit de Boeddhistische cultuur. Zo zijn er beelden van brons die bekleed zijn met bladgoud, adembenemend mooi. De toegang van deze tempel is gratis en een sarong is verplicht, ook deze worden gratis uitgedeeld bij de ingang.

Lees hier meer over de top 10 mooiste tempels van Bali!

Hotel tips

Waar overnachten?

Graag in Lovina verblijven? Blijf minimaal 3 nachten nachtje zodat je bovenstaande activiteiten kunt doen. Hieronder twee tips, maar hier lees je mee over overnachten in Lovina + Hotel tips. De genoemde prijzen zijn per kamer voor twee personen.

 • Vanaf €55 per nacht
 • Aan het strand
 • Incl. ontbijt
 • Excursie service
 • Vanaf €23 per nacht
 • Dichtbij het strand
 • Incl. ontbijt
 • Fijn zwembad

Heel veel plezier in Lovina! Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips. Mocht je vertrouwt persoonlijk vervoer willen in of rondom Lovina, dan kun je me altijd berichten.

Dani bali dutcie

Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Over de blogger

Ongeveer 2 jaar geleden vertrok ik voor het eerst in me eentje naar Bali en ben ik direct verliefd geworden op dit prachtige eiland. Een eiland met zo veel meer dan alleen een heerlijke temperatuur. In mijn blogs op bali-vakantie.nl vertel ik jou mijn ervaringen en mijn highlights op Bali.