Lovina: rustige badplaats in Bali met dolfijnen voor de kust

De streek Lovina ligt het noorden van Bali ligt. De plek bestaat uit verschillende aaneengesloten dorpjes zoals Pemaron,  Tukad, Mungga, Kaliasem, Temukus en meer. Lovina is een stuk rustiger dan het zuiden. Toch weet de streek steeds meer toeristen te trekken. Naast de relatief rustige stranden, kun je dolfijnen spotten voor de kust van Lovina. Je kunt hier een boottocht maken op zee waarbij je de dolfijnen van dichtbij kunt bekijken. Helaas is dit zeker geen authentieke ervaring omdat er tientallen boten tegenlijk vertrekken. Gelukkig is er meer te doen op Lovina. Onze Nederlandse Dani woont in Lovina en heeft de beste tips voor je verzameld. Bijvoorbeeld hoe je er komt, waar je kunt overnachten, leuke tours en wat je er allemaal kan zien en doen

Waar en hoelang overnachten?

Verblijf minimaal 2 nachten in Lovina!

Je hoeft maar kort in Lovina te blijven als je enkel voor de dolfijnen komt. Wil je tot rust komen? Blijf dan een fijne week in een of andere luxe villa. Die vind je ook in Lovina. Hier al enkele accommodatie tips:

Enkele highlights in Lovina

In Lovina zelf is niet superveel te zien of doen. De omgeving is wel prachtig en deze plek ligt natuurlijk aan zee.  Alvast enkele tips:

  • Ga duiken en/of snorkelen
  • Met een bootje dolfijnen spotten
  • Bezoek de mooie Gitgit waterval
  • Ga chillen in de Banjar Hot Springs

Leuke tours en excursies vanuit Lovina

Vanuit Lovina doorreizen naar

Je volgende bestemming

Amed

Munduk

Pemuteran

Ubud