Drijvend ontbijt Bali: kies voor deze hotels of hotspots!

Floating breakfast Bali: ontbijten in het zwembad

Het ziet er zo tof uit op al die foto’s! Een drijvend ontbijtje, heerlijk in een prachtig zwembad ergens in Bali. Het zogenaamde floating breakfast is een échte hipe. Ontbijt op bed is voorgoed verleden tijd, ontbijten in het zwembad is helemaal instagrammable en 2020! Maar waar krijg je deze heerlijke ontbijtjes? Moet je in een hotel blijven overnachten, of kun je ook ‘een tafeltje’ reserveren in een gewoon restaurant? Wij zochten het voor je uit. Lees snel verder voor de 5 mooiste hotels en hotspots in Bali waar je een drijvend ontbijt krijgt.

Hotspots – Restaurants waar je kunt ontbijten

Wil je het gewoon een keer proberen, of heb je geen budget om in een fancy hotel te overnachten waar ze een drijvend ontbijt serveren? Dan kun je ook gewoon een plekje in het zwembad reserveren van deze restaurants of resorts! Je hoeft hier dus niet te overnachten!

bali floating breakfast
 • Floating breakfast voor 2 vanaf €25
 • In Seminyak

Een superhippe plek waar je kunt ontbijten en brunchen in het zwembad. Je kunt wel het beste even reserveren. Je betaalt IND 195K per persoon of IDR 380K voor twee personen (omgerekend €25). Je kunt hier vanaf 08:00u tot 15:00u eten in het zwembad!

 • Floating breakfast voor 2 vanaf €24
 • Op Nusa Lembongan

Een prachtig resort op Nusa Lembongan waar je ook kunt overnachten vanaf €150 per nacht. Maar ook als je er niet blijft overnachten kun je hier een drijvend ontbijt reserveren gewoon via Whatsapp. Vanaf IDR 180.000 per persoon.

ontbijt zwembad bali ubud
 • Floating breakfast voor 2 vanaf €62
 • In Ubud

Een prachtig resort waar je natuurlijk ook kunt overnachten vanaf €210 per nacht. Maar ook als je er niet blijft overnachten kun je hier een drijvend ontbijt reserveren voor in de Awana pool. Een luxe champagne ontbijt of brunch voor €62 per twee personen. 

Hotels die een drijvend ontbijt aanbieden

Bij de meeste hotels moet je overnachten om gebruik te kunnen maken van het ontbijt in het zwembad. Soms kan het zelfs alleen in een villa met privé zwembad en niet in het gedeelde zwembad van de accommodatie. Het is niet zo dat er standaard een drijvend ontbijt bij de kamerprijs zit inbegrepen. Vaak moet je hier apart voor betalen. De kosten vallen wel mee, meestal zo’n €25 voor twee personen. Dus zeker betaalbaar voor een keertje. 

De meeste resorts die een floating breakfast service aanbieden zijn best wel prijzig. Denk aan meer dan €200 per nacht! Daarom heb ik enkel de goedkopere resorts voor je opgesomd.

sidemen hotel tips
 • Vanaf €93 per nacht
 • Sidemen
 • Floating breakfast €29 voor 2 personen

Een prachtig hotel in Sidemen waar ze graag een drijvend ontbijtje voor je regelen. Vanuit het zwembad heb je een prachtig uitzicht! Het hotel is beoordeeld met een 9+.

Seminyak floating breakfast
 • Vanaf €135 per nacht
 • Seminyak
 • Floating breakfast voor €6 extra

Echt een honeymoon bestemming dit! Privé villa’s met eigen zwembad. Je kunt gebruik maken van een drijvend ontbijt voor €6 per koppel als je hier blijft overnachten. Super romantisch!

 • Vanaf €185 per nacht (privé villa)
 • In Ubud
 • Gratis drijvend ontbijt op aanvraag bij privé villa

Als je een privé villa boekt met eigen zwembad, dan kun je kosteloos gebruik maken van een floating breakfast (op aanvraag). Echt een prachtig resort net buiten Ubud. Het is beoordeeld met een 8,9.

ubud floating breakfast
 • Vanaf €210 per nacht
 • Ubud
 • Floating breakfast €16 voor 2 personen

Een floating breakfast is bij dit resort alleen mogelijk als je in een villa met privé zwembad overnacht. Echt een prachtig resort in Ubud. Het is beoordeeld met een 9.4.

Er zijn meer hotels in Bali die ontbijt in het zwembad aanbieden, maar deze zijn dus vrij prijzig. Of een drijvend ontbijtje écht praktisch is, dat mag je zelf ondervinden. Het levert in elk geval wel leuke foto’s op.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust hieronder.

Reisblog bali

Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Over de blogger

Toen ik mijn huwelijksreis door Indonesië aan het plannen was, groeide mijn liefde voor schrijven en bloggen. Mijn eerste reisblog Reisjevrij.nl is toen ‘geboren’. Eind 2019 startte ik deze website, Bali-vakantie.nl omdat er héél veel Nederlanders zijn die net zoveel (of nog veel meer) van Bali houden als ik. Mijn doel is om samen met andere Bali-lovers én bewoners een leuke en informatieve website neer te zetten, waar je alles kunt vinden voor je vakantie naar Bali!
3 Responses
 1. Cecil

  Hoi Evy
  Deze zomer bezoek ik Bali samen met mijn man en dochters van 9 en 11.
  We willen onze laatste dag Seminyak doorbrengen. We zouden dan graag in een hotel/resort willen verblijven waar een floating breakfast geserveerd wordt. Dit mag best een luxe resort zijn. Heb jij wellicht een tip waar we dit kunnen boeken?
  Groetjes Cecil

  1. Evy van Kan

   He Cecil,

   De tips die ik heb, die staan in dit artikel, dus dat is eigenlijk alleen: Aksari Villa Seminyak.

   Groeten,
   Evy

 2. Cecil

  Hoi Evy,
  Dank je wel voor je reactie.
  Voor de laatste overnachting zouden we een hotel redelijk dicht bij de luchthaven. Gezien we pas laat in de avond vliegen zou ik graag een hotel willen vinden waar we ook na het uitchecken in de ochtend ook nog langer kunnen verblijven de rest van de dag. Dit mag ook best een wat luxer hotel zijn. Heb je hierin ook ervaring en wellicht een goede tip?
  Groetjes Cecil