Dolfijnen spotten in Lovina tips en tours

Lovina, gelegen in het noorden van Bali staat onder andere bekend om de prachtige dolfijnen tours. Dit is één van de must do activiteiten in Lovina. Lovina heeft een prachtig lang zwart strand en het leuke aan Lovina is dat het centrum met leuke restaurantjes en barretjes allemaal gebouwd is aan het strand. Zo loop je leuk langs het strand en de winkeltjes, maar ook langs de bootjes die jou mee kunnen nemen voor de gave dolfijnen tours. Hierbij mijn tips en ervaringen.

Dolfijnen tour

Wat kost het en hoe regelen?

‘Di pantai’ betekent ‘het strand’ daar kun je de boten vinden. Er is een groot aanbod als het gaat om dolfijnen tours. Je kunt hier je keuze maken welke boot of gids je het meeste aanspreekt. Ze verschillen allemaal wel in prijs met een start tarief van 300.000 rupiah. Dit is rond de 20 euro per persoon. Als je met meerdere mensen gaat, dan kun je zeker nog over deze prijs onderhandelen. Dit ligt helemaal aan de gids.

Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden wanneer je een tour uitkiest. Bijvoorbeeld de vertrektijd, de grootte van de boot, de duur van de tour en natuurlijk de persoonlijke klik met je gids. De dolfijnen zijn ’s ochtendsvroeg actief en het zijn er gigantisch veel als je geluk hebt. Links en rechts van de boot zorgen ze voor een spectaculaire show. De meeste boten vertrekken zo rond 07:00 uur ’s ochtends. Dit is soms erg jammer omdat alle boten dan tegelijk vertrekken en je dus niet alleen bent op het water.

Qua weer heb je dagen dat het wat bewolkt en wat stormachtig is. Ik zou dan aanraden geen dolfijnen trip te maken. Het is dan minder comfortabel om op de boot te zitten aangezien de zee erg ruig kan zijn. Ook zullen de dolfijnen zich minder snel laten zien en blijven ze het liefst lekker onder water. Ook de persoonlijke klik met je gids is belangrijk. Je zit toch een paar uurtjes op de boot en hoe gezelliger hoe beter uiteraard.

Lovina dolphin tour Erik

Ik heb nu aantal keer de dolfijnen tour gedaan en keer op keer blijft het geweldig. Ik kies hiervoor steeds voor Erik van Lovina dolphin tour. Hij geeft echt de leukste tours en is één van de weinige ervoor kiest om later te vertrekken, zo rond 07:30u of 08:00u. Hierdoor is het rustiger op het water, zowel voor jou als voor de dolfijnen. De dolfijnen zijn meer op hun gemak en voelen zich niet opgejaagd waardoor ze mooie showtjes voor je geven.

Erik weet de beste spots te vinden waarbij ik je bijna kan garanderen dat je dolfijnen ziet. Daarbij is het super gezellig en zorgt hij voor een leuke sfeer op de boot terwijl je lekker kan hangen in de hangmatten die zweven boven het water.

Maar er zijn dus verschillende bootjes die je kunt kiezen. Deze tours verschillen allemaal van elkaar, zo heb je bijvoorbeeld bij Erik dat je van de boot af mag om te zwemmen en of te snorkelen. Of waar je bijvoorbeeld tours hebt inclusief ontbijt. Dit is zeker een aanrader want ze brengen je graag de traditionele snacks uit Bali. 

Erik heeft een uitgebreid keuze arrangement en ik zet er een paar voor je op een rij:

 • Dolfijnen tour incl. ontbijt – duur: 2 uur, 100.000 rupiah
 • Dolfijnen tour met snorkelen Lovina Reef – duur: 3 uur, 200.000 rupiah
 • Dolfijnen tour met kanoën – duur: 3 uur, 250.000 rupiah
 • Dolfijnen tour full pakket-  duur : 4 uur, 400.000 rupiah

Via deze kortingcode: Balidutchie-vakantie-dolphin kun je jouw tour boeken en profiteer je van een traditioneel Balinees ontbijt en een softdrink.

Sunset tour

Extra leuke tip om te doen is een sunset tour. Voor mij zeker ook een must do. Hierbij ga je voor zonsondergang het water op en geniet je met een koude Bintang en traditionele Balinese snacks van een mooie zonsondergang. Daarna kun je snorkelen onder begeleiding en je krijgt een zaklamp mee. Zo gaaf om te zien hoe het leven verder gaat onder water! Mooie koraalriffen en bijzondere vissen. En als het echt donker is kun je plankton zien, wauw wat gaaf! Door jouw beweging in het water licht de zee op in een soort kleine blauwe kristallen. Een must do dus. Je kunt Erik benaderen via social media of direct op het strand.

Hotel tips

Waar overnachten?

Graag in Lovina verblijven? Blijf minimaal 1 nachtje zodat je de dolfijnen tour kunt doen. Hieronder twee tips, maar hier lees je mee over overnachten in Lovina + Hotel tips. De genoemde prijzen zijn per kamer voor twee personen.

 • Vanaf €55 per nacht
 • Aan het strand
 • Incl. ontbijt
 • Excursie service
 • Vanaf €23 per nacht
 • Dichtbij het strand
 • Incl. ontbijt
 • Fijn zwembad

Ik wens je een te gekke tijd hier in Lovina. en je gaat het ongetwijfeld geweldig vinden.

Dani bali dutcie

Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Over de blogger

Ongeveer 2 jaar geleden vertrok ik voor het eerst in me eentje naar Bali en ben ik direct verliefd geworden op dit prachtige eiland. Een eiland met zo veel meer dan alleen een heerlijke temperatuur. In mijn blogs op bali-vakantie.nl vertel ik jou mijn ervaringen en mijn highlights op Bali.
2 Responses
 1. Lina

  Hi! Ik orienteer me om in de zomer naar bali te gaan. De dolfijn tour met erik klinkt fantastisch. De link naar zijn social media werkt echter helaas niet. Kan ik op een andere manier aan zijn contact gegevens komen? Organiseert hij nog steeds deze excursies?