De mooiste stranden van Bali, vind je hier!

Bali’s mooiste stranden

Naast de binnenlandse wonderen van Bali, zoals rijstvelden en watervallen, kun je in Bali ook hele mooie stranden vinden. Als je van parelwitte stranden met helder blauw water houdt, dan is Bali de plek! Bali heeft heel veel mooie stranden waar je heerlijk kan zonnen, surfen, relaxen of feesten.

We hebben allemaal helder water, witte stranden, zout in ons haar en prachtige zonsondergangen nodig in ons leven. Dus, pak je bikini en maak je klaar om te relaxen, want hier zijn de mooiste stranden van Bali die zeker op je bucketlist moeten staan!

BELANGRIJK! 

Wees erop alert dat het niet mogelijk is om op elke strand van Bali in de zee te zwemmen. Het word er al vaak op gewezen door rode vlaggen op het strand en als je veel surfers in het water ziet. Dit betekend dat de stroming erg sterk is en de golven hoog. Daarnaast, is er op de meeste stranden geen strandwacht aanwezig, dus wees voorzichtig en denk aan je eigen veiligheid.

De mooiste stranden van Bali

Hoe kom je er?

Je kunt deze stranden het beste bereiken met een scooter of auto. Als je over een internationaal motorrijbewijs beschikt, zal ik het zeker aanraden om met de scooter te gaan! Op de scooter zie je zoveel meer en ben je sneller op locatie. Natuurlijk, is het ook mogelijk om hier naar toe te gaan met een taxi of chauffeur. De stranden zelf zijn bijna nooit te bereiken met de scooter of auto, dus zul je altijd een stukje moeten lopen.

Waar en wat te doen

De top 12 mooiste stranden van Bali

Dit zijn de top mooiste en beste stranden van Bali en zeker de moeite waard om te bezoeken! Pak pen en papier en schrijf dit op je lijstje, want deze plekken kan je niet missen! 

1. Balangan beach 

Balangan beach ligt in het Westen van Uluwatu, een zuidelijk plaatsje van Bali. Balangan beach kan wat lastiger te bereiken zijn door de onregelmatige weg, maar als je er eenmaal aankomt heb je een adembenemend uitzicht. Het uitzicht punt ligt in de noordse kant en geeft een panoramisch uitzicht tot 200 meter over het brede strand. Daarnaast, is Balangan beach ook populair voor surfen en zonnen.

Tijdens de zonsondergang, zijn er meestal een groot aantal fotografen aanwezig die bruiloft foto’s maken. Hierdoor is het aan te raden om eerder op de dag te komen. In het algemeen, is het erg rustig en kan je de hele dag genieten van dit heerlijke strand met een kokosnoot of Bintang van de vele strandtentjes aan de kust.

Adres: Jl. Pantai Balangan No.3, Jimbaran, Kec. Kuta Sel., Kabupaten Badung, Bali 80361, Indonesië

2. Thomas beach 

Thomas beach is nog een vrij geheim strand van Bali en veel toeristen kennen het ook niet. Daardoor, wordt het veel aantrekkelijker om dit strand te bezoeken. Het is een prachtig lang wit strand en er liggen veel kleine strand tentjes waar je wat kunt drinken of eten en je eventueel ook een surfboord of paddel boord kunt huren. Om het strand te bereiken is er een trap die rechtstreeks naar het strand loopt. Bovendien, is dit strand ideaal om te relaxen en te zwemmen.

Adres: Pecatu, South Kuta, Badung Regency, Bali 80361, Indonesië

3. Dream beach (op Nusa Lembongan)

Het eiland Nusa Lembongan ligt op 30 minuten varen van Sanur en behoort tot Bali. Op dit eiland vind je meerdere prachtige stranden zoals Mushroom Beach, Dream Beach, Sandy Bay, Jungut Batu Beach, Secret Beach en Mahana Point. In het zuiden ligt Dream Beach, één van de populairste stranden van dit eiland. Het is gelegen tussen de kliffen en de zee is er helder blauw. Voordat je strand daadwerkelijk betreedt, kun je eerst genieten van het uitzicht van bovenaf. Het witte zand in combinatie met de fel blauw gekleurde zee, zorgt voor een prachtig contrast.

Adres: Lembongan island, Jungutbatu, Nusapenida, Klungkung Regency, Bali

4. Padang Padang 

Padang Padang is het bekendste strand van het Zuiden van Bali en trekt veel toeristen aan. Dit strand staat vooral bekend om zijn deel in de romantische film: Eat, Pray, Love. Verder is het strand omringd met kliffen en koraal. Er staan hier flinke golven, ideaal om te surfen. Kortom, kan je hier ook surf lessen krijgen.

Adres: Jl. Labuansait, Pecatu, Kec. Kuta Sel., Kabupaten Badung, Bali 80361, Indonesië

padang padang bali

5. Kuta beach

Kuta staat bekend om het drukke uitgaansleven, maar ook om het welbekende Kuta beach. Dit strand ligt tegenover het winkelcentrum en is een van de meest bezochte stranden van Bali. Ook al zijn er mooiere stranden met een beter uitzicht dan die van Kuta, toch komen de mensen hier altijd weer terug voor de sfeer en verschillende activiteiten, zoals surfen en paardrijden. De kust bestaat uit bean bags en cafés waar je heerlijk kan zitten en van de zonsondergang kan genieten.

Adres: Jl. Pantai Kuta No.32, Legian, Badung, Kabupaten Badung, Bali, Indonesië

kuta beach

6. Echo beach 

Echo beach wordt ook wel het ‘zwarte strand’ genoemd van Canggu. Het zand is donker grijs waardoor het een volledig zwart strand lijkt, heel erg vet om te zien. Als je fan bent van surfen, is dit de plek om heen te gaan. Je kan er al een bedje of bean bag huren voor 25 IDR (1,25). Op echo beach ligt ook de beachclub La Brisa, een heel bekend beachclub, die ook nog erg betaalbaar is. Het is hier meestal erg druk, dus als je een goed plekje wilt moet je op tijd komen. Bovendien, is het er erg gezellig en de muziek luidt over het hele strand. Ook lopen hier veel Bali dogs die houden van knuffelen en vergeet ze geen kleine beloning te geven! 

Adres: Jl. Batu Mejan Canggu No.n, Canggu, Kec. Kuta Utara, Kabupaten Badung, Bali

echo beach

7. Amed

Als je aan Amed denkt ,dan denk je niet zozeer aan een strand, maar deze zijn er degelijk wel. Amed bestaat uit zwarte stranden met vulkanen aan de horizon. Amed ligt aan de Noord-Oost kant van Bali en het is een ideale plek om te duiken of snorkelen, waarbij je veel kleurrijk koraal en tropische zeedieren zal zien. Daarnaast, als je hier komt is een tripje naar Tulamben zeker aan te raden, door het bezonken schip van de US liberty te zien tussen de schoonheid van de onderwaterwereld. Hiervoor wil je zeker een onderwater camera meenemen.

Adres: Jalan I Ketut Natih Abang, Purwakerti, Kec. Karangasem, Kabupaten Karangasem, Bali 80852, Indonesië

8. Jimbaran

Jimbaran bay is niet een van de mooiste stranden, maar wat hier wel aan te raden is om tijdens de zonsondergang bij een van de vele vis restaurants te dineren. Het is een zacht wit lang strand en de plek voor lokale vissersmannen om hun verse vangst te verkopen. Je kan hier heerlijk op het strand zitten en een romantisch diner hebben met alles er op en eraan. Je mag je eigen vis of zeedier uitzoeken en dit word vers voor je op de barbecue klaargemaakt.

Adres: Jimbaran, Zuid Kuta, Badung, Bali, Indonesië

seafood

9. Suluban beach 

Suluban is een klein en geheim plekje tussen de rotsen. De dromerige bestemming ligt direct onder de populaire bar Single Fin. Suluban is de beste plek om rustig te zwemmen. Het water is er turquoise en ook ideaal om verderop in te surfen. Je moet via een trap door de grotten heen om op deze plek te komen. Daarnaast, is het belangrijk om rekening te houden met eb en vloed, want niet in alle gevallen is het mogelijk om hier te zwemmen.

Adres: Pecatu, South Kuta, Pecatu, Kec. Kuta Sel., Kabupaten Badung, Bali 80361, Indonesië

stranden bali de mooiste

10. Bingin beach 

Bingin beach is een in bohemien stijl strand, dat niet makkelijk te vinden is. Bingin beach is ideaal om te zwemmen, omdat het water rustig en vrij ondiep is. Ook als je wilt leren surfen is dit de beste plek om te beginnen. Daarnaast, zijn er verschillende wegen die naar het strand lopen. Bovendien, is de beste tijd om hier te komen tijdens de zonsondergang, maar overdag kan je hier ook heerlijk lunchen bij de vele gezonde cafés langs de kust.

Adres: Jl. Pantai Bingin, Pecatu, Kec. Kuta Sel., Kabupaten Badung, Bali

bali mooiste stranden

11. Sanur 

Als je van activiteiten en rust houdt, dan moet je zeker naar Sanur beach gaan. Het is een oneindig wit strand die wel 5 km lang is. Het water ligt er stil en er liggen meestal meerdere vissers boten op, wat een beeldig plaatje geeft. Je kan er heerlijk langs de kust lopen of fietsen, vooral tijdens de zonsopgang moet je hier zijn voor een geweldige start van je dag. Lees hier meer over wat te doen in Sanur.

Adres: Jl. Danau Tamblingan, Sanur, Kec. Denpasar Sel., Kota Denpasar, Bali

sanur beach

12. Dreamland beach  

Dit is een strand dat tussen de vele resorts en villas van Uluwatu ligt. Rondom het strand zijn er voldoende leuke activiteiten en bezienswaardigheden. De golven zijn vaak groot en krachtig, ideaal voor surfen, maar minder voor zwemmen. Daarnaast, is het meestal vol met toeristen, dus als je van meer rust houdt zou ik een van de andere stranden proberen. Op de hoge klif voordat je het strand bereikt heb je een prachtig uitzicht over het hele strand en de Indische oceaan.

Adres: Jl. Pantai Balangan No.54, Jimbaran, Kec. Kuta Sel., Kabupaten Badung, Bali 80361, Indonesië

Over de blogger

Mijn naam is Felicia Valk. Door mijn opleiding kreeg ik de kans om 10 maanden in Bali te wonen. Ik heb daar veel geleerd, gezien en gedaan en deze ervaringen hebben mij gemaakt tot ik nu ben. Mijn liefde voor reizen is hierdoor alleen maar gegroeid en ik kan niet wachten om meer nieuwe plekken te ontdekken.