Canggu: het hipste surfers walhalla van Bali

De hippe bestemming Canggu is the place to be voor surfers, yogi, backpackers, digital nomand en andere reizigers die gewoon lekker willen chillen. Je vindt in Canggu veel goede restaurantjes, hippe bars, beachclubs en winkels. Kortom een fijne bestemming om je vakantie in Bali te beginnen. Houd je meer van een feestje? Ga dan naar Kuta, dat zo’n 10 kilometer verderop ligt. Het leuke van Canggu is dat het dorp omringt wordt door mooie rijstvelden. Het is wel een onwijs populaire plek en daarom ook best wel druk. Wij bezochten Canggu en hebben de beste tips voor je verzameld. Bijvoorbeeld hoe je er komt, waar je kunt overnachten, leuke tours en wat je er allemaal kan zien en doen

Hoe kom je er?

Grote kans dat je je vakantie begint of eindigt in Canggu. Deze plek is goed bereikbaar. Je hebt verschillende vervoersopties.

KuraKura Bus

Canggu is zeer goed bereikbaar vanuit meerdere plekken in Bali. Je kunt bijvoorbeeld de KuraKura bus nemen. Als je alleen reist, dan is dit het goedkoopst (100.000 RP / €6,50). Je koopt het dagkaartje gewoon in de bus. De bushaltes van de KuraKura bus zijn goed te herkennen aan de groene borden. De bus vertrekt meerdere keren per dag en er rijden meerdere buslijnen door Canggu (verschillende haltes). 

Taxi

De makkelijkste optie is om een taxi te nemen naar Canggu. Taxi’s vind je overal of kun je makkelijk regelen via je accommodatie. Een populaire taxi-app is Grab (de Uber van Bali). Als je een taxi bestelt via Grab dan weet je van te voren wat de ritprijs is. Via de mobiele app geef je aan waar je heen wilt en vervolgens zoekt hij naar de dichtstbijzijnde beschikbare Grab chauffeur. Een auto met chauffeur kan je voor Rp 600,000 / €40 een hele dag inhuren om je langs de mooiste plekjes op Bali te rijden!

Canggu ligt op een klein uurtje rijden van de luchthaven. Van en naar de luchthaven betaal je zo’n Rp 225,000 / €15 per taxi. 

Scooter

Veel jongeren huren een scooter via hun accommodatie of een lokale verhuurder. Je betaalt zo’n Rp 50,000 tot Rp 70,000 per dag. Rij voorzichtig!

Waar en hoelang overnachten?

Verblijf minimaal 2 nachten in Canggu!

Blijf minimaal 2 nachten in Canggu om de sfeer te proeven. Veel mensen blijven wat langer. Inmiddels zijn er veel leuke accommodaties te vinden in Canggu. Hier al enkele tips:

Enkele highlights in Canggu

Canggu is natuurlijk de perfecte surfspot en plek om gewoon even te relaxen. Maar er is meer te zien en doen in Canggu. Alvast enkele tips:

  • Eten! Er zijn zoveel hippe restaurants en bars. Ga dat proeven!
  • Bezoek een beach club zoals Finns Beach Club of La Brisa
  • Maak een wandelingetje door de omliggende rijstvelden
  • Surf surf surf!

Leuke tours en excursies

Vanuit Canggu doorreizen naar

Je volgende bestemming

Lovina

Sanur

Seminyak

Ubud

Uluwatu