Candidasa: van vissersdorpje naar gewaardeerde vakantiebestemming

Candidasa is een fijn plekje langs de oostkust van Bali. Het heeft de laatste jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt van simpel vissersdorpje naar goed bezochte vakantiebestemming. Nadat in de jaren ’70 Bali steeds wat populairder begon te worden, zagen de mensen in dat Candidasa ook wel een leuk plekje was. Naarmate de jaren verstreken kwamen dan ook de eerste bungalows tevoorschijn. Later kwamen er hier nog vele van bij en werden ook de eerste hotels gebouwd. Candidasa is een knus plaatsje. Je kunt er onder andere relaxen, rondwandelen en naar het strand. De stranden bestaan uit zwart zand, maar rondom de hotels zijn er zeker ook aangename plekjes gecreëerd waar je kunt zonnen op een strandbedje. Wij bezochten Candidasa al een aantal keer en hebben de beste tips voor je verzameld. Bijvoorbeeld hoe je er komt, waar je kunt overnachten en wat je er allemaal kan zien en doen en leuke tours.

Hoe kom je er?

Candidasa is goed te bereiken. Het is er steeds meer toeristisch aan het worden, maar je hoeft er absoluut geen hectische druktes en files te verwachten zoals in bijvoorbeeld Kuta. De wegen zijn er goed begaanbaar en je hebt er verschillende vervoersopties.

Taxi

De beste optie om naar Candidasa te gaan is per taxi. Deze zijn gemakkelijk te regelen via je accommodatie. Ook zijn er tegenwoordig via Facebook een flink aantal pagina’s waar je binnen no-time een geheel aanbod van taxi chauffeurs kunt vinden. Een auto met chauffeur kan je voor ongeveer RP 600,000/€40 een hele dag inhuren om je langs de mooiste plekjes op Bali te rijden! Een populaire taxi-app is Grab (de Uber van Bali). Als je een taxi bestelt via Grab dan weet je van te voren wat de ritprijs is. Via de mobiele app geef je aan waar je heen wilt en vervolgens zoekt hij naar de dichtstbijzijnde beschikbare Grab chauffeur. 

Ook op de luchthaven zijn voldoende opties om van het vliegveld naar Candidasa te reizen. Alles staat goed aangegeven wanneer je de terminal verlaat. Met de taxi ben je in zo’n anderhalf uur in Candidasa en dit kost je ongeveer RP 450.000/€30.

In Candidasa zelf hoef je ook niet bang te zijn dat je geen taxi kunt vinden. Langs de hoofdweg bieden vele chauffeurs zich aan en wordt er om de paar meter ‘Taxi? Taxi? ‘Maybe tomorrow?’ geroepen. Vervolgens kun je samen met hen onderhandelen en tot een goede prijs komen.

Scooter

Veel mensen huren tegenwoordig een scooter via hun accommodatie of een lokale verhuurder. Je betaalt hiervoor zo’n RP 50,000 tot RP 70,000 per dag. Dit is ongeveer zo’n €3,25 tot €4,50.

Voor het rijden in Indonesië heb je een internationaal rijbewijs nodig. Deze kun je gemakkelijk aanvragen bij een VVV-kantoor. De kosten hiervoor bedragen €24,95. Het enige wat je hoeft mee te nemen zijn een recente pasfoto + je rijbewijs.  Het internationale rijbewijs voor Indonesië is 3 jaar geldig en binnen 10 minuten gemaakt.

Ook is het zo dat de scooters in Bali het vermogen hebben van een motor. Je hebt dus officieel een motorrijbewijs nodig om te mogen rijden. Nu zullen de verhuurders hier geen probleem van maken en de scooter/motor zonder problemen aan je meegeven. Wanneer je echter een ongeluk krijgt, ben je niet verzekerd, wat wel voor grote problemen kan zorgen

Waar en hoelang overnachten?

Verblijf minimaal 2 nachten in Candidasa!

Candidasa is de ideale plek om te relaxen. Wanneer je van gezelligheid houdt zonder massa’s toeristen dan is deze plek een goede uitvalsbasis. Vanuit Candidasa kun je verschillende trips maken naar andere plekken in het oosten en in het dorp zelf valt ook genoeg te beleven. Ook zijn er zeer fijne plekken om te overnachten. Hier alvast wat tips.

Enkele highlights in Candidasa

Candidasa is een heerlijke plek. Deze plaats, gelegen in het oosten, is een ideale vakantiebestemming. Niet overdreven druk, maar gezellig en genoeg mogelijkheden tot uitstapjes en activiteiten. Er heerst een relaxte sfeer, de mensen zijn er vriendelijk en er zijn een hoop gezellige barretjes en eetgelegenheden. Hierbij alvast een aantal tips van dingen die je in Candidasa kunt doen:

  • Breng een bezoekje aan de Lotus Vijver en bekijk de roze invasie van honderden lotusbloemen.
  • Ga vissen met één van de lokale vissers op zee. Hij haalt je op met zijn vissersbootje!
  • Breng een bezoekje aan één van de spa’s ter ontspanning!
  • Doe een kookworkshop en leer de lekkerste lokale gerechten maken

Leuke tours en excursies

Vanuit Candidasa doorreizen naar

Je volgende bestemming

Amed

Lovina

Sanur

Sidemen

Ubud