Amed: het paradijs voor duikers, yogi’s, vegans

Voor reizigers die geïnteresseerd zijn in yoga, meditatie, scuba en/of freediving is het zeker een aanrader om Amed te bezoeken. Het brede aanbod aan prachtige resorts en villa’s aan zee, met uitzicht op de indrukwekkende vulkaan Agung en direct toegang tot de diverse onderwaterwereld, maakt Amed ook heel geschikt voor families en vakantiegangers. Het noorden van Bali, en daarmee ook Amed, is nog redelijk onontdekt. De Balinese cultuur is hier geen attractie maar gewoon de orde van de dag. Dat maakt Amed het absoluut waard om te bezoeken! Wij bezochten Amed een aantal dagen en hebben de beste tips voor je verzameld. Bijvoorbeeld hoe je er komt, waar je kunt overnachten, leuke tours en wat je er allemaal kan zien en doen

Hoe kom je er?

Amed ligt wat meer afgelegen en is daardoor wat minder goed bereikbaar. Je hebt verschillende vervoersopties.

Taxi

De makkelijkste optie is om een taxi te nemen naar Amed. Taxi’s vind je overal of kun je makkelijk regelen via je accommodatie. Een populaire taxi-app is Grab (de Uber van Bali). Als je een taxi bestelt via Grab dan weet je van te voren wat de ritprijs is. Via de mobiele app geef je aan waar je heen wilt en vervolgens zoekt hij naar de dichtstbijzijnde beschikbare Grab chauffeur. Die brengt je binnen no-time naar je bestemming!

Een auto met chauffeur kun je voor Rp 600,000 / €40 een hele dag inhuren om je langs de mooiste plekjes op Bali te rijden!

Shuttle busjes

Er is een shuttle service vanuit verschillende plaats in Bali op en neer naar Amed. Perama is zo’n toeristen shuttle-bus en brengt je voor een paar euro naar Amed, meestal wel met een tussenstop. Een ticket kost zo’n RP 100.000 tot Rp 175.000 (€6 tot €12) afhankelijk van je vertreklocatie.

Waar en hoelang overnachten?

Verblijf minimaal 2 nachten in Amed!

Amed is een ideale bestemming voor duikers, vegans en yogi’s. Twee nachten is eigenlijk te kort. Je kunt hier gerust een week blijven. Je kunt er echt heel leuk overnachten. Hier al enkele tips:

Enkele highlights in Amed

Met het adembenemende uitzicht op de vulkaan Mount Agung (in het Indonesisch Gunung Agung, letterlijk: grootse berg), tussen het eindeloze palmgroen, word je hier ontvangen in het warme bad van de lokale bevolking die je in alle vriendelijkheid vertelt over hun tradities, religie en positieve levensinstelling. Alvast enkele tips:

  • Movie night bij Blue Earth (dinsdagavond)
  • Ga zeker duiken of snorkelen
  • Bezoek de Tirta Gangga is een watertempel

Leuke tours en excursies

Vanuit Amed doorreizen naar

Je volgende bestemming

Candidasa

Gili Air

Gili Meno

Gili Trawangan

Lovina